Spännande

Hockeykanalen drog av en smällkaramell under morgonkvisten. Att Luleå redan nu lämnat ett kontraktsförslag till den norska landslagsmannen Tommy Kristiansen. En 21-åring som beskrivs som Norges Tomas Holmström. Ingen dålig beskrivning att leva upp till.

Vad har då Hockeyligan baserat dessa uppgifter på? Ingenting. Man har sökt "Osten" utan framgång och det är enda källan man kan hitta i artikeln, så vi väntar lite innan vi slår klubban i bordet kring detta ärende. Men spännande är det. 21 poäng på 22 matcher under denna säsong för norrmannen i Sparta Sparsborg. Tuff verkar han vara också, eller dum om man så vill. 68 minuter på botbänken redan i år.

Han är ung och kan nog mycket väl bli något med sina 190 cm och 96 kg. Men vi väntar lite till, Cam Abbott gjorde 65 poäng i Norge. Kommer killen upp i dessa siffror när säsongen är slut får Luleå hoppas på att kontraktet är överlämnat och underskrivet redan idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista