Niklas Olausson. Foto: Stig Kenne/Scanpix.

Ingen Cam och Olausson

Luleå har satt en laguppställning på prov på prent. I den ingår varken Cam Abbott eller Niklas Olausson. Att Abbott inte spelar är väl ingen överraskning även om det närmar sig. Han tränar för fullt men måste få lite tid utan bakslag innan man låter honom sätta full spätta i en match.

Skellefteå borta? Vet inte om det är en bra match även om Cam skulle kunna. Han lär nog vara taggad till tänderna och kasta sig in i situationerna och att göra det i en bortamatch mot Skellefteå känns lite riskfyllt. Skellefteå vet att Cam Abbott är viktig för Luleå.

Olausson spelar inte heller imorgon. Ryktesvägar och viss media uppger att det handlar om ett virus på balansnerven. Det kan inte vara bra. Olausson är ett måste i Luleå. Olausson är inte bara bra själv. Han bär hela den kedjan och Pär Arlbrandt på sina axlar. Det behöver Luleå. Är han borta länge måste Luleå se om sitt centerhus innan deadline.

David Rautio får chansen i mål. Anders Nilsson var inte dålig sist men hade inte heller sin bästa match i karriären. För att hålla båda målvakterna igång är det ett perfekt läge att byta just nu. Bra gjort. Även om Nilsson nog ska anses som etta när det hettar till på allvar.

Vili Sopanens debut är osäker. Han testar lite åkning imorgon innan beslut tas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista