Ingen superdebut. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Vad var det där?

Ja matchen igår mot Linköping var inte bra. Jag tappade stundtals hakan när jag såg hur hela Luleå uppträdde. Det var inte som vanligt. Det är en sak att förlora mot ett bättre lag, men att sovandes tro att man ska vinna är omöjligt. Linköping var inte speciellt bra. Luleå fick, åkandes skridskor i sömnen kvittera tre gånger. Men inte ens det fick bort obryddheten. Det kanske inte var så men det såg ut så, och då är det något som inte stämmer. Det var som om Luleå inte brydde sig.

David Rautio målade en Picasso vid 2-3, och ramlade bakom eget mål - igen.
Sebastian Enterfeldt firade det nya kontraktet med att ta årets mest korkade utvisning.
Vili Sopanen kunde inte åka skridskor, får hoppas det var av smärta och inte okunnande.
Jonas Rönnqvist möblerade med kedjorna som aldrig förr. Det blev sämre och sämre.
Jonas Rönnqvist tog ut målvakten med 1.40 kvar. Han som förut tvekat om det, med 30 sekunder kvar.

Det var något som inte stämde.

Antingen hade man redan tankarna på derbyt mot Skellefteå i huvudet, eller så var man trötta i både huvud och ben. Kanske saknar man Cam Abbott och Niklas Olausson så brutalt mycket? Eller trodde man Vili Sopanen skulle visa upp sig som en ny konung? Man hade i vilket fall inte den fart och frenesi som man tidigare haft och som man behöver för att Luleå ska bli ett framgångsrikt lag. Då går det som mot Linköping och det ser inte bra ut från sidan. Det måste ordnas upp snarast.

För igår var det något som inte stämde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista