Nilsson skyddar nätet imorgon. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Målvaktsbyte

Luleå har kollat läget i laget inför matchen imorgon då det är derbydags. Skellefteå på bortaplan. En av de tuffast tänkbara matcher under en säsong. Luleå som gjorde en plattmatch igår lär känna suget efter revansch på sig själva. Och på Skellefteå som vann senaste mötet.

Hur ser truppen ut då? Mest intressanta är att Anders Nilsson är tillbaka i kassen. Naturligtvis rätt. Rautio kändes osäker igår och det syntes på Luleås försvarsspel som sjönk ner i knäna på karln. När Nilsson står litar backarna på ungdomen i nät och sjunker inte ner lika lågt.

Cam Abbott och Niklas Olausson saknas fortfarande. Tunga tunga avbräck.

Även Sebastian Meijer kan missa matchen men han testas imorgon innan beslut tas. Fredrik Styrman som var petad senast spelar igen och Jonas Berglund får istället för derby spela med Piteå i division ett.

Det är ingen överdrift att säga att det är en viktig match för Luleå. Skellefteå ligger placeringen före med en poängs marginal men också med två matcher mindre spelade. Förlust för Luleå imorgon och det blir svårt att komma före rivalen i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista