Får Luleå jubla en hel vecka? Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Viktiga veckan

Ni får för det första inte tro att bloggen har dött. Jag kommer tyvärr inte åt hela publicerings-proceduren hemifrån och det gör det hela lite mer komplicerat när det är helg. Nog om detta. Skellefteå vann matchen i lördags rättvist.

Luleå försökte men hade inte det lilla extra som Skellefteå hade. Det var det som avgjorde. Detta var en match som krävde medstuds. Den studsen hade Skellefteå, så är det ibland.

Det lilla extra kanske är Niklas Olausson och Cam Abbott? Det närmar sig för de båda att spela igen.

Konstantin Komarek åkte "bara" på en hjärnskakning. Tur det, han behöver Luleå, så bra är han.

***

Nog om det gamla, nu ser vi framåt. Mot den viktigaste veckan för Luleå Hockey säsongen 2010/2011. Jag vågar påpeka det. Det är nu allt kommer avgöras. Om Luleå kommer topp fyra eller inte. Den här veckan måste man nämligen plocka nio av nio möjliga poäng. Gör man det, då slutar man topp fyra. Misslyckas man, ja, då misslyckas man även med att sluta topp fyra.

Tisdag:   Timrå (11:a) på hemmaplan.
Torsdag: AIK (12:a) på hemmaplan.
Lördag : Södertälje (10:a) på hemmaplan.

Där har ni Luleås matcher. Tre hemmamatcher mot tre bottenlag. Det ska vara full pott. Det ska det vara för en tabelltrea.

Viktiga veckan börjar nu...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista