Luleå-Timrå ikväll. Foto: Alf Lindbergh, Pressbilder

Vad tror ni?

Match ikväll mot Timrå. På hemmaplan mot detta Timrå som är en av årets Elitseriegåtor. Toppen mot botten. Niklas Olausson och Cam Abbott är tillbaka på isen. Anders Nilsson blir bättre och bättre i målet.

Kan det sluta på något annat sätt än tre poäng? Naturligtvis.

Luleå har en förmåga att spela bra mot bra lag och sämre mot sämre lag. Än sämre mot lag som låter Luleå styra spelet. Timrå kommer backa hemåt, försöka se till att hålla Luleå ute i sarghörnen och slå till med snabba kontringar när läget ges. Det kan funka. Det gjorde det senast Timrå gästade Luleå. Då vann man med 4-3 efter förlängning men hade bud på tre poäng länge. Kan mycket väl bli något liknande ikväll.

Men Luleå kan också vara en gåta stundtals. Man skulle lika gärna kunna vinna ikväll med 5-1.

Som ni ser så vacklar jag i mitt tips inför matchen ikväll. Jag behöver hjälp. Kommer Luleå med fullt lag, spela ut och briljera inför hemmapubliken? Eller kommer man frustande och övertända spela bort sig själva mot ett kontrande Timrå?

Vad tror ni?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista