Cam gjorde mål direkt i comebacken och får klart godkänt. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Första provet - godkänt

Av de tre matcher som kräver segrar efter full tid har Luleå nu spelat en. Resultat? Första fullpoängaren på elva matcher. Det måste ge betyget godkänt.

Inledningen från Luleå som var uppumpat med adrenalin (läs: Cam Abbott) var magnifik. Fem minuter tog det sen stod det 2-0 till Luleå efter mål av Vili Sopanen och Cam Abbott. Bättre start än så kunde ingen i ett Luleålägret begära. Då trodde jag på storseger.

Men Timrå stack upp och fick in en snabb slumpreducering och sen var det full huggning mellan lagen igen. Innan paus hade Timrå också kvitterat efter en billig retur av Anders Nilsson.

Andra perioden är Luleås, man skapar lägen och man skapar powerplaylägen. Men man skjuter inte. Man ska istället passa in pucken som på ett snöre i nät. Resultat? 2-2 efter två perioder.

Tredje perioden är hafsig och får beskrivas som "mer kamp än skönspel". Tycker Timrå är det bättre laget i sista akten. Framför allt i egna zonen.

Men som så många gånger förr så grinar oturen i ansiktet på lag som verkligen behöver poäng. 3-2 till Luleå genom Joonas Vihko med mindre än två minuter kvar. Inte kul för Timrå men sett till helheten - rättvist.

***

Cam Abbotts comeback var klart godkänd. Mål direkt. Det syntes att Luleås anfall får en ny dimension. Han är oerhört nyttig och kommer bara bli bättre.

***

Vili Sopanen blir bättre. Målskytt idag men allt han gör går lite för sakta, tror inte på någon förlängning för hans del. Fredrik Pettersson-Wentzel var klart godkänd i Timråkassen och är ett framtida målvaktsnamn för Luleå.

***

Luleå har nu 71 poäng. Förra året krävdes 77 för slutspel. Når Luleå upp i den siffran denna vecka? Det kan man kräva tycker jag.

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista