Foto: Robert Granström/Scanpix.

Därför ska Nilsson stå mot AIK

Jag kan till att börja med säga att jag generellt sätt tycker att Anders Nilsson ska stå i mål i de matcher han känner sig fräsch för, resten av säsongen. Han är en bättre målvakt än David Rautio i det långa loppet. Det har han bevisat under säsongens gång. Dessutom syns det att backarna litar mer på Nilsson i kassen. När Rautio står i mål får försvaret en tendens att backa hem i knäna på Rautio och det strukturerade spelet framför mål försvinner.

***

Laget för Luleås del till matchen imorgon är inte fastställt ännu. Man väntar till morgondagen med det men det finns inga kända skador inrapporterade i nuläget så vi räknar med fullt lag. Vem som står i mål är inte heller nämnt. Anders Nilsson ska stå enligt mig. Utan tvekan. Dels för det jag nämner ovan men också för att ge han sitt livs chans. Vilken chans?, tänker ni.

Luleå har mött AIK tre gånger denna säsong. Anders Nilsson har stått i två av mötena. Resultat? Luleåsegrar med 1-0 och 3-0.

Nilsson har alltså chansen att hålla nollan för tredje gången i rad mot samma lag. Det måste vara historiskt på något plan.

Så till Luleås tränartrio: Ge grabben chansen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista