Anders Nilsson. Arkivfoto: Alf Lindbergh/BD-bild.

Ta chansen nu!

Detta är lite av en uppmaning till Anders Nilsson som får förtroendet i målet ikväll mot AIK. Han har mött stockholmarna två gånger denna säsong. Båda gångerna har han käkat upp varje puck och spottat ut flisorna av gummit. Det var efter dessa två matcher jag gav pojken namnet "Nollan Nilsson".

Nu har han chansen att bli historisk. Att hålla nollan för tredje gången mot AIK. Spelar han som mot Skellefteå så kan det mycket väl slå in. Då var han riktigt bra och AIK från Stockholm är inte av samma klass som AIK från Skellefteå.

***

Luleå ställer kanske och nästan upp med samma lag som mot Timrå. Robin Jonsson är ett frågetecken efter att ha smärtor i ena handen. I ärlighetens namn gör det nog inte så mycket om Jonsson missar matchen. Luleå ska klara av AIK ändå och nummer 39 har inte varit så stabil som han kan på slutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista