Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Fiasko!

Jag har innan denna vecka ens startade sagt att Luleå ska ta nio poäng, annars är det fiasko. Det sprack igår. Det finns många trådar man kan dra i men framförallt handlar det om ineffektivitet och viljan att skjuta. Det går för hundrade gången inte att passa in pucken i mål varje match.

Luleå skjuter 38 skott. Det är missvisande. Ett tiotal ofarliga slarvreturer och minst fem dump från mittzon i magen på Victor Fasth räknar inte jag som skott. Då är vi nere på 23 skott och det stämmer bättre i Luleås fall.

Jonas Rönnqvist sa till Radiosporten att man vann målchansmatchen. Tjena, säger jag. Spelar ingen roll om man ska passa in pucken när man har fritt skottläge i slottet.

***

Vili Sopanens sengångar-influerade spelstil fungerar inte med bröderna Abbott. Inte överhuvudtaget. Han kommer inte få förlängt. Komarek är bättre när han kommer tillbaka.

***

Det kanske svider i ögonen men det är också sanningen. Finns det något annat lag i Elitserien som har en lagkapten som gör mindre nytta för sitt lag än kaptenen Luleå?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista