Fokus Luleå! Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Det finns flera...

Har fått lite kritik över att bara kapten Burström får ta smällen för gårdagens förlust. Naturligtvis var det inte så jag menade. Det jag menade är att man som lagkapten måste visa på isen vem som bestämmer. Det går inte att i egen zon blindpassa in pucken i slottet, eller att åka och och drälla med pucken vid offensiv blå och på så vis riskera kontringar mot sig. Jämför med andra lagkaptener. Johan Davidsson i HV71, Rickard Wallin i Färjestad, Fredrik Warg i Skellefteå som exempel.

***

Men det finns flera som måste rannsaka sig själva. Försvarsspelet på båda baklängesmålen är under all kritik. Det är ingen slump att båda målen ser exakt likadana ut. Det är ett resultat av dåligt försvarsspel då man låter en motståndare stå i ansiktet på Nilsson med klubban i isen.

***

Pär Arlbrandt måste sluta med sina försök till drömpassningar. Karln har ju ett kanonskott. Använd det.

***

Niklas Olausson: När du är fri, smacka upp den i krysset! Finta inte så mycket att du glömmer bort att avsluta förrän du är bakom förlängd mållinje.

***

Vi ska komma ihåg att Luleå är ett topplag. Därför har man rätt att ha höga krav. Då ska man vinna mot en kvalseriekandidat på hemmaplan. Det hade man gjort om man haft ett större fokus och mer koncentration. Även om motståndarlagets målvakt är riktigt bra.

Vad betyder det här? Jag tror att det betyder att Södertälje verkligen kommer få bekänna färg på lördag.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista