Därför vinner Luleå

Jonas Rönnqvist inför Linköping
3:08 min

Luleås formsvacka är monumental. Linköping är svår att räkna på, lite av ett upp och ett i minnet har det varit för "Säckens" gäng så här långt. Trots det parkerar laget på en 4:e plats i tabellen, tre poäng före Luleå.

Mycket viktiga poäng står alltså på spel på lördagskvällen och skulle Luleå förlora så är nog den där åtråvärda 4:e platsen körd.

Ja brukar inte tippa, jag är (precis som många av mina bloggkollegor) en ganska usel tippare och har dessutom ingen lust att förnedra mig med usla tips offentligt… MEN just nu har jag en feeling i kroppen som jag helt enkelt inte kan undanhålla er.

Luleå kommer att vinna med 3-1. Målskyttar: Kalle Fabricius, Kim Karlsson och Chis Abbott. Anders Nilsson gör en stormatch i målet och Burra käkar puck i boxplay.

"Rönken" och "Bulan" har piskat upp både självförtroende och karaktären hos sina spelare samtidigt som laget nu intagit sin klassiska "underdog"-position . Alla tror Luleå befinner sig i fritt fall, ingen tror på vinst. Därför vinner Luleå, svårare än så är det inte.

/ Z

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".