Att inte göra mål gör inget

Rubriken är förvisso en aning ironisk men har en viss innebörd. Efter matchen i lördags mot Brynäs (2-3 efter straffar) så var jag nere i de båda omklädningsrummen för lite intervjuer. I Brynäs var det naturligtvis tjo och tjimm.

Även Magnus Kahnberg jublade som en späd gris över segern trots att han var bänkad nästan hela matchen. Det är laganda.

Hos Luleå var det naturligtvis mer dämpat. Men inte så farligt som jag varit med om förut. Nej, den här gången var det mer en trött "måste-byta-om-stund". Ungefär som om du vet att du måste ut och jogga i -20 men du vill verkligen inte. Den stämningen.

Och att det mer var Luleås oförmåga att göra mål mer än att det var Brynäs förmåga att stoppa Luleå lyste genom allas ögon. Men man var inte sur. Det var som att man insåg: "Vi är fan tusen gånger bättre".

Men det fanns en som såg riktigt sur och besviken ut: "Osten". En i Luleås organisation sa till en gående sportchef: - Det det var inte roligt. - Nej (väsning och fortsatt gåendes ut ur korridoren).

Ingen tid för strösnack där inte. Kanske är det den uteblivna målskytt innan transferfönstret som spelades upp i sportchefens huvud.

/ Gullbrand