Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Luleå ska ha cred

Efter matchen mot Brynäs så var jag ju som tidigare sagt nere i omklädningsrummen. Jag var inte ensam där. Ett helt gäng knattelirare hade fått tillträde till sina idolers omklädningsrum för autografer och lite småprat.

Luleåspelarna tog sig tid och bjöd till för smågrabbarna. Det var kul att se. Tänk er själva att ni dominerat en match och förlorat. Direkt efter stormar 20 ungar in med papper och penna i högsta hugg.

Det kan vara lätt att fnysa och framstå som aningens dryg då. Men så var inte fallet. Alla tog sig tid. Janne Sandström som inte spelade gav bort signerade klubbor som exempel.

Vihko och bröderna Abbott skämtade så gott man kunde på svenska med ungarna. Jag tror jag faktiskt också såg att Anders Burström lyste upp lite när han såg barnen leva sin dröm.

Tränaren för ungdomslaget sa till Sandström när han signerade klubborna att det betyder så mycket för hans grabbar. - Det tror jag det, sa Sandström. Det fina var att han menade det.

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".