Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Klasskillnad

Det var klasskillnad igår kväll. I två olika ansikten. Första perioden och fram till Luleås reducering till 1-2 så var Skellefteå bättre på allt. Man var tyngre, starkare och skickligare på allt. Det syntes vilket lag som ledde serien och kämpade för att vinna hela grundspelet och vilket lag som krigade för att nå upp till en fjärdeplats.

Sen kom 1-2 av Pär Arlbrandt på en spelvändning. Snyggt men lite slarvigt av Skellefteå. Betydelsen av det målet var mer än vad en reducering vanligen betyder. Det var som att en mystisk liten man i konstiga kläder hade viftat med sitt trollspö.

Skellefteå hade blivit som vilsna tillfångatagna kräftor och Luleå var de stora, starka orubbliga kräftburarna. Skellefteåkräftorna kravlade sig runt, runt och runt för att hitta en väg ut ur fångenskapen. Men buren var fast bestämd. Ni kommer inte ut och man bombade in tre mål till.

Det hela kryddades med 5-2 direkt i inledningen av tredje och matchen var klar och avgjord till Luleås fördel. Klasskillnad.

- Det var en konstig match, sa en fågelholksliknande Skellefteåtränare efter matchen.

Jag håller med.

***

Läser du det här Olausson så ta åt dig. Ditt spel igår var den bästa enkilda prestationen någon Luleåspelare stått för denna säsong.

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".