Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.

Luleå vinner kvarten

Jag är inte säker på min sak. Men efter att ha tänkt och vridit på olika formationer och uppställningar så säger magkänslan att Luleå går till semifinal. Det är ingen tillfällighet att Luleå har 4-1 i matcher under säsongen mot DIF. Anledningen stavas forwards mot backar.

Luleås stressande, små, kvicka forwards tröttar ut Djurgårdens stora och starka men sega backar. Beviset har vi senast sett i lagens senaste möte. Luleå vände 0-2 till seger 4-2 där allt vände i den tredje perioden. När Djurgården var trötta och Luleå var fortsatt pigga. Det kommer inte vara annorlunda nu. Snarare kommer Djurgården vara än tröttare på Luleås forwards ju längre denna matchserie fortgår.

Dock måste man vara med från start. När Djurgården är fräscha och pigga så är man bra, då måste Luleå vara på tårna. Det beviset fick vi också senast lagen möttes. 0-2 satt ganska snabbt i baken.

Det har man inte råd med ikväll. Håll ut första tio minuterna och segern kommer i takt med trötta Djurgårdare.

Luleå vinner ikväll med 4-2 och matchserien med 4-2.

Efter att ha skrivit det här är jag mer säker än någonsin tidigare.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".