Luleå Hockeys Janne Niinimaa mot Djurgården. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Den rätta versionen

Undertecknads stora öron har nått riksmedia. Sportbladet slår upp en toppnyhet där djurgårdare ska nita Niinimaa, baserat på det jag sa i webbsändningen i tisdags.

Det är roligt. Men för att ni inte ska tro att djurgårdarna går in för att döda finländaren så ska jag ge er den riktiga, ej vridna, versionen.

Jag stod mellan båda lagens bås. De första tre bytena som Niinimaa gjorde uppmärksammades av Djurgårdsbänken, där ett flertal spelare sa till varandra att Niinimaa var på isen. Troligtvis mest för att trycka till en tackling extra om chansen fanns. Något jag förmedlade i webbsändningen.

Efter att de första adrenalinstinnade bytena var över så såg Djurgården Niinimaa som vilken lirare som helst. Det är alltså inte riktigt så att alla Djurgårdare ställde sig upp i kör och skrek allt dem kunde om att Niinimaa spelade. Hela matchen.

Mer fokus än så har Elitseriespelare på sitt egna spel. Tro det eller ej.

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".