Nu väntar derby

Det blev ett kalas av sällan skådat slag igår. Coop Arena var som ett rött eldhav och stämningen var den bästa i år. I särklass. De röda tröjorna på varenda kotte på läktaren bidrog med säkerhet till det. Därför hoppas jag Luleå fortsätter på samma initiativ.

Luleå blev inte det historiska förlustlaget. Däremot blev man historiska. Luleå är det enda laget i svensk hockeyhistoria som tappat 3-0 i matcher till 3-3 för att sen avgöra i den sjunde avgörande matchen. Två gånger. Det är starkt.

Robin Jonsson avgör. Herregud.

Hans andra mål i Luleå-tröjan. Båda två har varit riktigt viktiga dessutom. Första målet var ifjol borta mot Rögle och betydde att Luleå hade chans till slutspel med seger eller kryss hemma i sista omgången mot Timrå. Det gick sådär...

Men igår fick han revansch.

Gladast av alla var dock "Osten". Han kramade alla och vifta med nävarna som aldrig förr. Kanske kanske mindes han tillbaka till 1996...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista