Den viktiga faktorn

Har studerat lite rörliga bilder från grundseriens möten mellan Luleå och Skellefteå. Där har jag hittat en punkt som mycket väl kan genomgå även i slutspelet och som Luleå måste gå vinnande ur.

Janne Niinimaa mot Joakim Lindström.

Otaliga gånger när dessa två herrar är på isen så satsar Lindström lite "undangömt" med både det ena och andra tjuvnypet, varpå Niinimaa svarar med ett slag, ett yxhugg eller en sur handske i ansiktet på Lindström. I några av fallen har Niinimaa visats ut men inte Lindström.

Det är ingen tillfällighet och Lindström (och de andra) kommer gå hårt på Niinimaa. Dels på det onda knäet och dels för att få gubben sur och ut i snickarboa. Då gäller det för Niinimaa att vara kall. Ta en smäll, käfta lite, för att sen åka därifrån och i nästa byte istället vara den som ger tjuvsmällen. På så sätt kan det vara Skellefteå-spelaren som hettar till och tar den där extra utvisningen som kan avgöra matchen.

Det är det som gäller för Luleå. Få ett extra powerplay istället för ett extra boxplay.
För i den här matchserien kommer det vara detaljerna som avgör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista