Sebastian Meijer. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Bloggen avslöjar!

Silly season är i full gång runt om i Sverige. Likaså för Luleås del. Har spårat in lite på Janne Niinimaa där jag fått lite nya uppgifter som dock ännu inte är bekräftade. Men som jag förstått det så är det endast Luleå som gäller om det blir fortsatt Elitseriespel för finländaren. Ett krav ska vara att han inte behöver pendla under hösten. Det är där skon klämmer.

Luleå vill ha Niinimaa hela säsongen men vill undvika att betala för "hög" skatt. Niinimaa vill inte pendla. Det innebär att det just nu handlar om ett artistkontrakt som gör att Niinimaa blir tillgänglig först i oktober. Något som ingen av parterna egentligen vill. Vi får se vart det slutar.

***

Luleå hade räknat med att låna ut Sebastian Meijer den kommande säsongen till hans förra klubb Västerås. Västerås har dock sagt blankt nej. Något som tydligen ska ha förvånat Luleå.

Vart detta hamnar få vi se. Som jag förstått det så är det ömsesidigt mellan Meijer och klubben att hitta en ny förening för Sebastian. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".