Upp ur graven!

Bloggen har lämnat graven och klivit ut i bloggljuset igen. Istället för att beklämma mig om att jag också behöver vara ledig så säger vi så här. Dålig uppdatering har det varit men bättre ska det bli!

****

"Burra" lämnar Luleå. Inget konstigt alls med det. Det är rätt att bryta kärlekssagan nu. "Burra" har betytt mycket för Luleå och Luleå har betytt mycket för honom. Därför bör nummer 21 pensioneras ,om kaptenen nu lägger skridskorna på hyllan, och hissas så högt det bara går i arenataket.

På tal om hissade tröjor. Jarmo Myllys tröja? Varför i fridens namn är den inte i taket?

****

Lavander till Brynäs. Där ska han bli lagpappa. Kul för honom. Han förtjänar en stor roll.

****

Nyförvärvet Ville Viitalouma ser ut som en snäll finsk huligan.

****

Ser att samtliga som lämnat Luleå för andra Elitserieklubbar får den "lätta" återkomsten. Pierre Johnsson, Mats Lavander, Fredrik Styrman får alla möta Luleå för första gången på sin nya hemmaplan. Skönt för dem att slippa nöta Luleås is i det första mötet.

****

Luleå får inleda säsongen med Växjö på hemmaplan. Skrällvarning direkt. 

****

När Burström nu lämnat ska en ny lagkapten utses, likaså en ny assisterande istället för Lavander. Mina källor säger att Niinimaa har en lagkaptensförfrågan ute i sin eventuella fortsättning i Luleå. Därför tror jag på dessa tre kaptener till nästa år.

(C) - Janne Niinimaa
(A) - Jan Sandström
(A) - Niclas Wallin om han kommer, annars Niklas Olausson.

Vilka kaptener vill ni se?

Till sist: Nu finns bloggen även på twitter! Lägg till p4norr_hockey så hörs vi där!

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".