Mot inspelade ben...

Luleå fick som många tyckte, drömlotten när det gäller nästa säsongs inledningsmatch. Hemma mot nykomlingen Växjö. Att spela på hemmaplan mot en Elitseriedebutant som aldrig varit med om att spela ishockey på högsta nivån mot ett lag som är på stark uppgång. Det hade varit en bra måltid för Luleå.

Men förutsättningarna har förändrats en aning. För Växjö kommer nu till Luleå med sin premiär avklarad. Växjö spelar nämligen redan den 13:e September borta mot Frölunda - Hela Elitseriens öppningsmatch.

Det gör dels att Växjös premiärnerver är bortspelade när man kommer till Luleå och dels att man har en match i Elitserietempo i benen inför matchen mot Luleå. Luleå som då ska göra sin premiär inför en hemmapublik som kommer kräva seger direkt, eftersom Växjö är en nykomling.

Ändrade förutsättningar alltså - Till Växjös fördel.

Men nykomlingen får det tufft ändå. Börjar med två bortamatcher direkt, Frölunda och Luleå. Värst kanske det är för Tomi Kallio. Direkt så ska han spela i Scandinavium mot Frölunda. Klubben han frälst i åtta år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista