När görs tredje målet? Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Ettan kom, tvåan kom...

...Men när kommer det tredje målet i en match? Luleå har spelat fyra matcher i turneringen/försäsongen European Trophy. En seger. Tre förluster. Det är ett facit som inte skrämmer alla till blöta byxor direkt. Expressen har till och med sagt att Luleå som är ett tippat topplag i Elitserien inte alls spelar som ett.

Fast Elitserien inte ens börjat...

Nåväl. Man har gjort sex mål på fyra matcher. Det är för dåligt. Det går inte att max göra två mål per match och vinna många matcher. Man har släppt in tio mål på fyra matcher. Det är inte katastrof, men det är inte heller optimalt. Dock ska påpekas att fem av dessa mål kom i en och samma match.

Andra punkter:
Luleå har inte en enda tvåmålsskytt än så länge.
Bara fyra forwards har gjort mål.
Harju, Olausson och Fleury måste få det att lossna, annars kommer deras tunga huvuden ta över.
Abbott (den enda) gör inte mycket förutom att vinna tekningar.

På torsdag tar Luleå emot Kärpät hemma. En match man för turneringens skull måste vinna. En match Luleå bör vinna med det lag man har. En måstematch kan vi säga.

Dock är försäsong en helt annan femma.
Modo var slagpåse på försäsongen 2007, sen tog man guld. Leksand vann allt och forslade fram på försäsongen (kommer inte ihåg exakt årtal) innan man kom dyngsist i Elitserien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista