Kaptensfrågan

Än så länge har Luleå bara ropat ut kommande säsongs lagkapten. Det är Niclas Wallin. Vilka som ska bli assisterande har det varit tyst om än så länge. Förra säsongen var det Janne Sandström och Mats Lavander.

Sandström har inte spelat så om han har ett "A" på bröstet vet vi inte ännu, men enligt uppgifter så vill Luleå föryngra lite på kaptensfronten. Något Sandström inte har motstridit.

Vem som ersätter Mats Lavanders "A" är oklart men på bilder från European Trophy kan man se Chris Abbott skrinna runt med ett "A" på sin tröja. Jag har svårt att se att Abbott bara är assisterande i ET utan han kommer nog vara det även i Elitserien.

Någon som har sett vem assisterande nummer två är i ET?
För då kan vi nog dra följande slutsats:
Kapten: Niclas Wallin.
Assisterande: Chris Abbott.
Assisterande: Jan Sandström/Assisterande 2 i ET. 

***

Efter lite hjälp från er läsare, total förvirring, och logiskt tänkande har vi kommit fram till följande. Chris Abbott och Janne Sandström är troligtvis lagets assisterande lagkaptener kommande säsong. På lagfotot som togs i förra veckan så sitter Abbott och Sandström på flankerna, som assisterande kaptener bör, med sina "A" på bröstet. Jag antar att en lagfotograferingen får ses som en bekräftelse.

Det spädas på med att Chris Abbott varit assisterande i varje match i ET medans Olausson och Jaakola delat på "A" nummer två i Sandströms frånvaro.

Slutsats:
Kapten: Niclas Wallin.
Assisterande: Chris Abbott.
Assisterande: Jan Sandström