Luleå Hockeys Johan Harju i European Trophy. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Tankar dagen efter

Luleå- Kärpät 6-5 efter straffar. Det var så det slutade. Ni som följde med på twitter igår fick ta del av mina spontana tankar efter varje period. Träffade rätt känns det som dagen efter.

Bäst: Johan Fransson och Sebastian Enterfeldt.
Riktigt bra: Johan Harju och Niklas Olausson.
Helt ok: De spelare jag inte nämner.
Kan bättre: Sami Sandell, Ville Viitalouma, Joonas Vihko, Niclas Wallin, Damien Fleyry.

Helt utanför: David Rautio.

Jag ska inte såga målvakten. Han gjorde sin första match för säsongen, han fick inte mycket skott på sig eftersom Luleå dominerade, och i vissa fall så var backarna inte med på hans returer. Men han var för dålig. Det är inget snack om den saken.

Du kan inte skicka ut isare mitt i slottet som retur. Du kan inte låta en forward bara trampa in i målgården ostört. Du kan inte släppa in ett vinkelskott (visserligen hårt) i plockhandskrysset.

Det kanske var en plump i protokollet. Vi väntar med att hugga allt för hårt. Det räcker med en ordentlig tillsägelse.

Men jag säger det jag sagt förr: Johan Gustafsson är Luleås förstamålvakt.

Luleå gjorde mer än två mål framåt. Kul! Man var bra offensivt, samtidigt som Kärpät inte var bäst i världen för stunden på sin defensiva sida. Men Luleå visade klass. Även PP ser bättre ut. Olausson, Harju och Persson kan bli riktigt bra i spel i numerärt överläge.

"Lill-kedjan" Komarek-Enterfeldt-Karlsson kommer råda stora problem för tunga Elitseriebackar.

Återigen en bra publiksiffra: 3085.

Simon Hjalmarsson och Topi Jaakola fick lämna återbud inför matchen. Damien Fleury och Robin Jonsson fick kliva av under matchens gång. Sen tidigare saknades Janne Sandström, Cam Abbott och Sebastian Meijer.

Ändå visade Luleå att man tar steg i rätt riktning. Det här var en bra match. Speciellt med tanke på vad Johan Harju sa i en intervju efter period 1.
- Det är ändå Elitserien som räknas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista