Luleå Hockeys Sebastian Enterfeldt jublar efter mål mot Oulun Kärpät i European Trophy. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Ny vecka

Luleå klädde av Färjestad en aning i lördags och vann med 5-2. Jag ska inte dra för mycket kring den matchen utan mer konstatera att Luleå är på gång framåt. Man går åt rätt håll.

Harju verkar stenhet. (Kan man säga så?)
Rautio tog revansch.
Jonas Berglund som back, varför inte?

Där har ni huvudpunkterna vi tar med oss från den matchen och blickar framåt. Det riktiga testet kommer till veckan. Jag skulle vilja påstå att det första riktiga beviset får vi mot Djurgården på torsdag. Det är ett lag som har gått bra. Det är ett lag som Luleå spelar historiskt sett, jämnt mot.

Hur kommer det att se ut på Hovet? Där kan vi nog få en del svar.

Något att oroa sig över: Luleå har återigen massa småskavanker på olika backar. Det måste man få ordning på. Under säsongen så kommer det inte duga med att spelare som Robin Jonsson, Topi Jaakola, Lukas Kihlström, Janne Sandström, Elias Fälth är borta av och till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista