Då väntar ett bottenmöte

Ny vecka och nya matcher väntar. Luleå-Färjestad imorgon härnäst. En match Luleå bör vinna i bottenträsket. Nu ska man inte dra för stora växlar av tabelläget ännu men det är faktiskt nian mot elvan. Luleå (med kanske just nu Sveriges sämsta straffskyttar) mot ett Färjestad som inte tagit en trepoängare i årets serie.

Det ska bli seger på hemmaplan. Luleå är på gång. Med lite flyt hade man tagit full pott i Jönköping och när spelare som Sebastian Meijer kliver fram och gör mål, ja då vet att man en ny tid är kommen. Ge det tre-fyra matcher till så har det satt sig ordentligt och då förvånar det mig inte om Luleå är det lag som tar fem-sex raka segrar och klättrar uppåt i tabellen i spindelmannentempo.

***

Jimmie Ölvestad stängs av i tre matcher och får böta 15 000 kronor för sin tackling på Luleås Mattias Persson. "Ett återfall", sa nämnden om Ölvestads tackling.

***

Den här veckan är också Cam Abbotts sista i den stora världen i väst. På fredag kommer han hem till Luleå efter sina undersökningar, och det är väl först då vi verkligen kan få ett svar på om detta kommer bli bra eller om det faktiskt är så pass allvarligt att det inte går att göra något åt.

***

Övriga noteringar:
Timrå kommer få det jobbigt, likaså Växjö.
Frölundas målvakt verkar vara bra på riktigt och ingen vanlig dansk med flax.
Brynäs verkar bättre än jag trott, likaså AIK.
Mats Lavander kommer göra mer poäng i Brynäs. Tveksam till om Arlbrandt gör mer i LHC.
Niko Dimitrakos ledig på marknaden. Ska man chansa på honom om Abbott inte kan spela mer?