Då var det match igen...

För andra veckan i rad har Luleå vilat från matchande från lördag till torsdag. Senast man gjorde det slutade det med förlust borta mot Skellefteå med 3-2. Idag väntar Brynäs på hemmaplan. Jag har tänkt lite och kommit fram till följande:

Skellefteå och Brynäs är ganska lika.

Båda lagen har en bra fart framåt och när man väl får tryck på motståndarna i offensiv zon så brukar man kedja sig fast där ett bra tag. Men åt andra hållet så är det lite stabbigt. Ganska sega backar som stundtals ser ut som 70-talets kylskåp i vändningarna.

Så, för Luleås del för seger ikväll gäller följande. Sätt press och få långa anfall och chippa ut puck ur egen zon för att få ner Brynäs press och tiden på deras långa anfall. Vi har ju faktiskt ett levande bevis från förra torsdagen.

Luleå dominerade mot Skellefteå i första perioden just för att man gjorde detta. Sen tappade man gnistan och Skellefteå tog över.

***

Mats Lavander är tillbaka. Kul! Det är en trevlig prick. Extra roligt är att han får spela inför nästintill en fullsatt "hemmahall". Lavander som förövrigt kommer till betydligt bättre som "brunkare" i Brynäs än vad han gjorde i Luleå ifjol.

***

Niclas Wallin saknas i Luleå även ikväll. Synd. Han har inte varit så bra som man kanske trodde, men faktum är att jag tycker det har synts att han har saknats. Defensiven har varit lite sämre på sistone.

***

Bloggen kommer vara på plats och liverapportera och chatta med er lyssnare!