Antiklimax...

Luleå bjöd på show och fem mål framåt. En vis man sa en gång:
- Gör man fem mål på hemmaplan, då ska man vinna.

Det har han så klart helt rätt i. När Luleå väl fick igång sin offensiv. När man väl skapade lägen och öyckades brunka in några puckar. Ja, då kollapsade man defensivt. Jag skulle vilja påstå att fyra av de fem spelmål man släpper in hade kunnat undvikas om Luleå hade gjort som jag så "tränarmässigt" förespråkade innan match.

Chippa ut pucken ur egen zon. Låt inte Brynäs få långa anfall.

Tre av målen är frukten av ett långt anfall där Luleå gör det omöjligt att rensa pucken. Ett av de tre är i Powerplay där Luleå drar på sig en utvisning efter ett långt anfall.

Det fjärde målet är en målvaktstavla och det enda målet som är lite oturligt för Luleå mer än halvtaskig defensiv är det första, då en studspuck hamnar hos Gunderson fri i slottet.

Det håller naturligtvis inte. Men det fanns även positiva bitar. Kedjebytet. Oj, vad Chris Abbott och Komarek trivdes tillsammans. Två mål av Chris efter förarbete av Komarek. Även Hjalmarsson fick näta i för gårdagen, Luleås bästa kedja. Även fjärdekedjan fick ett lyft. Mål av både Enterfeldt och Fleury.

Däremot så kvarstår ett annat problem. Kedjan med Persson-Olausson-Harju är inte bra. Även om jag tycker Mattias Persson gör en av sina bästa matcher. Men Harju och Olausson...Vad är problemet?
Skridskoåkningen säger jag. Det går inte att ha två spelare vars skridskoåkning är en svaghet. Det går för sakta.

Luleå hamnade fel i ett byte igår. Olausson med Joonas Vihko. Såg klart intressant ut. Då har Olausson en att passa till med fart. Det behöver han, för spelsinnet har killen kvar.

Träna straffar...

Men förlusten till trots. Luleå tog en pinne och ligger fortfarande fyra. Det är bra gjort med tanke på hur mycket jag gnäller. Jonas Rönnkvist har inte blivit nollad som Luleåtränare tre matcher i rad. Det är riktigt bra.