Ja, jag är här...

Bloggen är död, tror kanske en del. Absolut inte, säger jag. Jag har anlänt hem från stora världen men gjorde det med en sjukdom så jag ligger hemma och skriver detta just nu.

Däremot går rykten om att eder Gullbrand är tillbaka i gott slag till imorgon fredag. Så håll ut! Men nog om det, hur har det varit över vattnet då?

Mycket bra. Jag har studerat New York Rangers och insett att det laget inte kommer gå till slutspel. Det bästa man åstadkom var introt på jumbotronen. Det höll en klass som Luleå och övriga elitserielag inte är i närheten av.

Men rent spelmässigt så var det ingen höjdare. Man dumpade puck för att sen vara trea på pucken. Då blir det inte många farliga chanser och långa anfall. Ganska statiskt och tråkigt spel.

Satt och tänkte för mig själv i Madison att folk faktiskt tycker Luleå spelar tråkigt. Luleå är en buffé på silverfat jämfört med Rangers i underhållning.

Motståndarlagen jag såg då? Jo, Toronto spelar efter sin förmåga och har Phil Kessel som är i en klass för sig. Toronto kommer sno åt sig en hel del poäng i år. Ottawa är riktigt bra i år. Bra powerplay, bra fart i spelet och många olika kombinationer. Riktigt roliga att titta på.

Svenskkollen:

Rangers: Henrik Lundkvist - Hade inte några toppmatcher som jag såg men får inte den bästa hjälpen heller. Är som vanligt stabil. Tim Erixon - Här kan Skellefteå hugga om man vill ha hem én back. Stora problem med tempot. Rundas gång på gång.

Toronto: Jonas Gustavsson - Lite flaxig i sin stil men räddar pucken och det är det viktiga. En perfekt andramålvakt i NHL. Carl Gunnarsson - En spelare man inte direkt tänker på i NHL men oj så stabil. Riktig klippa i defensiven.

Ottawa: Daniel Alfredsson - En ledare på isen som dock börjar se lite seg ut på skridskorna, men ett härligt spelsinne. David Rundblad - Har anpassat sig bra till NHL. Håller en bra klass och kommer bli en viktig kugge i Ottawa i framtiden. Erik Karlsson - Förtjänar ett eget kapitel. Jädrar i min dal vad bra han var!

Jag har under min vistelse försökt hålla koll på elitserien och Luleå så gott jag kan. För Norrbottenslaget verkar samma symptom kvarstå. Man spelar bra och skapar lägen men gör inte mål och förlorar med uddamålet. Kommer det lossna någon gång?

Var likadant i tisdags mot Färjestad när jag i jetlag halvsovandes kollade i soffan. Man var bättre i stora delar av matchen men missar lägen. Niklas Olausson missade till och med pucken när han var fri.

Nu väntar Linköping borta ikväll. Jag tror faktiskt på seger. Luleå brukar nämligen vinna när man är nederlagstippat.

Omark till Luleå? Nja, tror inte det men är det någon som kan överraska och komma hemåt så är det väl den lille rackaren.

Som sagt, bloggen är med på banan igen. Framför allt med start imorgon!

/ Gullbrand

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".