Spelare som kommer och går...

Toni Koivisto sparkas från Frölunda. Ilkka Pikkarainen sägs vara på väg bort från Timrå. Likaså Petr Vampola. Linus Omark skickas ner till AHL och säger i Expressen att där kommer han inte stanna hela säsongen. Oavsett vad Edmonton vill. Vi tar allt i sin ordning.

Koivisto: Sannolikhet att han spelar i Luleå: 50 %
Han vill till ett lag där han får speltid, där han får den roll han behöver och kräver för att göra poäng. Luleå har hört sig för och det man har hört är att Koivisto, med norrländska rötter i Finland, är sugen på Luleå. Vad det betyder vet vi inte. Luleå har som bekant lite problem med målskyttet. Man har Cam Abbott på den ovissa skadelistan. Dessutom lyckas inte en spelare som Damien Fleury. Sen handlar det om pengar. Detta är ett stort matematiskt problem för Luleå att lösa.

Varken Vampola eller Pikkarianen tror jag är något att diskutera i Luleåtermer.

Omark: Sannolikhet att han spelar i Luleå: 30 %
Att Omark inte vill spela i AHL råder det ingen tvekan om. Nu har han ändå förpassats dit och är förbannad. Tränaren i Edmonton Renney säger att Omark är i AHL för att han måste det eftersom Edmonton är så bra offensivt och någon måste petas. Inte för att Omark inte platsar. Omark säger att han inte kommer spela i AHL hela säsongen. Han har en klausul som ger han rätt att åka hem till Europa och spela istället och jag tror Luleå är där och klämmer lite.

Vad jag har hört från andra sidan världen är att Carolina är sugna på att kolla läget på att plocka upp Omark. Hur mycket som stämmer kring det vet jag inte. Men det är så det viskas i alla fall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".