Den där effektiviteten...

Jag har tjatat om den och är inte ensam. Ni läsare har gjort det, annat mediafolk har gjort och till och med Luleå Hockey själva. Om att effektiviteten är för låg och stundtals, helt enkelt för dålig. Jag har tagit fram lite svart på vitt och, ja, det stämmer.

Nu är inte uträkningarna exakt rätt, utan det kan diffa på någon match och någon poäng men slutsatsen blir densamma. Här har ni sex spelare i Luleå Hockey som med nuvarande poängproduktion skulle stanna på ungefär följande fördelning efter 55 matcher om man fortsätter i samma tempo som än så länge.

Johan Harju: 21 mål, 9 assist - 30 poäng
Joonas Vihko: 9 mål, 18 assist - 27 poäng
Simon Hjalmarsson: 21 mål, 6 assist - 27 poäng
Chris Abbott: 6 mål, 24 assist - 32 poäng
Elias Fälth: 3 mål, 15 assist - 18 poäng
Niklas Olausson: 3 mål, 15 assist - 18 poäng

Samtliga av dessa spelare skulle hamna på sämre slutpoäng än vad man hade vid sin förra säsong i Elitserien. Visst skulle Simon Hjalmarsson ha spottat upp sitt målskytte rejält och Chris Abbott blivit en ny assistkung. Visst så kan man förstå att Vihkos poängskörd dalar en aning när han istället i år kanske är Elitseriens bästa grovjobbare.

Och trots att man gnäller på att Johan Harju ser en anings seg ut så gör han likförbannat över 20 mål. Och kanske skulle Olausson ha mer assistpoäng om Mattias Persson satte sina frilägen och öppna mål. 

Men detta till trots. Effektiviteten måste bli bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".