Luleås andra klubbmärke. Foto: Scanpix

Tre gamla profiler...

Under uppehållet så får bloggen passa på att hitta lite andra, annorlunda och roliga grejor att skriva om. Nu för tiden är ju Luleå återigen lite utav en finsk kolloni, men det var inte så länge sedan som Luleås slovaker dominerade. Hur går det för dessa dåvarande publikfavoriter nu kan man undra?

 • Namn: Lubos Bartecko
  Ålder: 35
  Postion: Forward
  År i Luleå: 4
  Poäng i Luleå: 155
  Nuvarande klubb: Lev Poprad i KHL
  Nuvarande poäng i klubben: 14 poäng på 21 matcher

  Kommentar: Kom till klubben och blev snabbt en publikfavorit och hjälte his Luleåpubliken. Kan ha varit Elitseriens bästa spelare under sina två första år i klubben då han stod för 89 poäng på 94 matcher. Hade en extrem förmåga att vända ett sjunkande Luleå till en vinstmaskin när han anlände som artistspelare. Blev sämre ju längre säsongerna gick och känslan var att han hela tiden tappade i kvalité för varje år som gått sen succéåret 06/07. Har sen tiden i Luleå avverkat många olika klubbar. Däribland Modo och Färjestad. Är nu lagkapten i Lev Poprad i KHL med god poängskörd.
 • Namn: Tomas Surovy
  Ålder: 30
  Postion: Forward
  År i Luleå: 1
  Poäng i Luleå: 57
  Nuvarande klubb: CSKA Moskva i KHL
  Nuvarande poäng i klubben: 10 poäng på 17 matcher

  Kommentar:
  Värvades till Luleå från Pittsburghs farmarlag och gjorde succé direkt. Bildade en kedja som satte skräck i motståndarna tillsammans med Mikael Renberg och Lubos Bartecko. Gjorde bara en säsong i Luleå med 57 poäng på 59 matcher. Smällde in poäng från alla lägen och kunde avgöra matcher på egen hand. Lämnade sedan för Linköping där han inte alls var lika bra. Det mest minnesvärda från Östergötland var hans hattrick mot Mora - som räddade kvar Luleå i Elitserien. Har varit en misslyckad sväng i Skellefteå, blivit petad från Dinamo Riga innan han hamnade där han är idag, CSKA Moskva. Har dock aldrig kommit upp i den standard han hade i Luleå sen han lämnade klubben. 
 • Namn: Jaroslav Obsut
  Ålder: 35
  Postion: Back
  År i Luleå: 5
  Poäng i Luleå: 137
  Nuvarande klubb: Dinamo Minsk i KHL
  Nuvarande poäng i klubben: 7 poäng på 22 matcher

  Kommentar:
  Blev lite utav en kultback i Luleå Hockey. Hade ett fruktansvärt bra slagskott och var inte rädd för att ta en fight om det behövdes. Stod upp för laget i alla lägen och det gjorde att han togs emot av publiken och hela Luleå som en hjälte. Hade en ordentlig dipp under tiden i Luleå men kom tillbaka oerhört starkt och var under sitt sista år i klubben bästa back. Hade också en förmåga att göra sin backpartner Janne Sandström bättre. Mest minnesvärt är ändå kanske när han i första slutspelsmatchen mot Frölunda 08/09 i blond mohikanfrisyr gjorde ett mål och slog ner Tomi Kallio. Är nu poplär lagkapten i Dinamo Minsk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".