Gårdagskvällen summeras

Luleå drog hem matchen mot Division 1 Allstars med 5-1. Matchen spelades i Kalix, och ska väl som sig bör, inte ha varit någon höjdare. Toni Koivisto fick göra mål. 4-1 i tom bur. Minst lika roligt tycker jag det var att Sebastian Meijer fick styra in en puck i nät.

Det var även skills-tävling. Där var Luleå inte direkt världsmästare. Bäst var tydligen Abbott-brödernas kompis Tyler Roeszler, som fick vara med och spela i Luleå-dressen.

***

I Karjala Cup fick Sverige pisk med 5-2 mot Tjeckien på hemmaplan. Inget konstigt med det. Sverige har ett B-lag i sammanhanget mot Tjeckien som har ett hyfsat lag. Ingen Luleå-poäng och inte heller någon av Luleåspelarna som dominerade direkt.

***

Nu börjar Europeiska klubbar rycka i tröjan som det står Omark på- Kuriren skriver idag att det väller in en hel del bud från klubbar som vill ha Övertorneås trollgubbe. Även svenska lag är intresserade och har kommit med bud. Men inte Luleå.
- Luleå är förstaalternativet i Sverige, men jag spelar inte gratis, hälsar Omark.

Självklart borde Luleå höra sig för. Tjänstefel annars enligt mig. Jag tror att ekonomin är en enkel fråga i detta sammanhang. Ring en sponsor och säg att Omark är på gång hem och fråga om de kan vara med och betala lite på hans lön. Blir förvånad om många sponsorer säger nej då.

***

Igår var det debatt i SVT om hockeytacklingar. Inte mycket nytt man kom fram till. Samma trötta argument slängdes fram och tillbaka. Det var ytterliggare bevis på att det är en komplex fråga. Ingen vet riktigt hur man ska göra för att råda bot på problemen. Men Yelverton Tegnér och Kenta Nilsson hade väl de klokaste orden.

Yelverton: - Respekten för varandra måste bli bättre.
Kenta: - Vi måste acceptera Disciplinnämndens domar. Inte gnälla och klaga hela tiden.

Dummaste kommentaren stod ordförande i Svenska Hockeyförbundet Christer Englund för när han förklarade för Joel Lundqvist att tacklingen han fick hade med lite tur inte alls tagit så illa som den nu gjorde.

Hur kan man säga så?
Nicklas Danielsson i Modo planterar en armbåge, utanför spelet, helt oprovocerat och vårdslöst i ansiktet på Lundqvist, och så sitter ordföranden och säger att det var lite otur.

Nu ska Danielsson spela landskamper, och Lundqvist sitter med ett svullet face och väntar på att få se normal ut igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".