Foto: André Pettersson, Sveriges Radio

Den vice sportchefen

I "Ostens" frånvaro så är det Thor Stöckel som agerar sportchef i Luleå Hockey. Den alltid lika trevliga mannen. Han tar sig tid när man ber om det. Vi gick igenom lite rykten och kom fram till att rykten inte alltid stämmer.

Tyler Roeszler:
Fick en kommentar som sa sig ha hört att bröderna Abbotts kompis skulle ha fått ett try-out kontrakt. Jag passade frågan vidare:
- Nej, han är här och hälsar på och har fått träna och spela med oss eftersom vi varit lite dåligt med folk. Det är inget mer än så. Bra för oss och en kul grej för han.

Cam Abbott:
-
Han blir bättre och bättre men det är en lång väg kvar. Som det ser ut nu så är Cam Abbott bara en bonus för oss. Vi har ju hela tiden haft en dörr öppen för en ersättare och då kom chansen med Toni Koivisto.

Är han borta resten av säsongen?
- Det är inte jag rätt man att svara på, men som sagt, vi ser han som en bonus i nuläget. Han har en bra bit kvar innan han kan spela igen och väl då så måste han upp i matchträning.

Linus Omark:
- Vi och Linus vet var vi har varandra. Han har sagt att det är NHL som gäller i alla lägen och det förstår vi och hoppas han lyckas med. Skulle det vara så att han vill blicka hemåt så vet han att vi är intresserade av honom. Men det är inget aktuellt. Jag förstår att det är roligt att skriva och prata om, men det blir så mycket spekulationer.

Janne Niinimaa:
- Vi är nöjda med den backbesättning vi har och den är fullbelagd för vår del. Men vi har ju sett att man kan drabbas av skador och skulle det vara så att vi får en långtidsskada på en back som måste ersättas så är dörren öppen naturligtvis. Vi har absolut inte stängt dörren.

Hur har Niinimaa tagit det beskedet?
- Han har förstått att vi har en full och bra backbesättning och eftersom han har haft sina skador så är det svårt att planera med en sådan spelare och det förstår han.

Ni har ju varit med i hans rehabprocess, är han fullt frisk?
-
Det borde han väl vara, han har spelat någon match nu men han behöver väl komma upp i matchtempo på hög nivå.

Och sen går han till en konkurrent?
- Det är en risk vi har med i beräkningarna och är fullt medvetna om, men när vi har en skadefri backbesättning så tycker vi den är riktigt bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".