Luleå Hockeys målvakt Johan Gustafsson efter insläppt mål mot Brynäs. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

JG om JG

Det är måndag och en ny vecka! Positivt är att Elitserien drar igång igen med ett derby direkt ikväll. Får hoppas att alla smällkarameller sker på isen och inte i form av knytna nävar på läktaren. Det är lite målvaktskris i båda lagen.

Viktor Fasth är sjuk i AIK och Gustaf Wesslau har stått i mål i landslaget och släppt in allt som går i axelhöjd. Blir spännande att se vilket lag som har den starkaste målvakten ikväll.

Starkaste målvakten för Sverige i Karjala Cup var utan tvekan Luleås Johan Gustafsson. Han gjorde det han skulle och det är nästan mer än man kan begära av en 19-årig debutant som fick en helvetsresa till matchen för att där möta ett taggat Finland inför en mer taggade finländare på läktaren.

Starkt gjort! Vad betyder detta? Ja, ungefär det jag sagt hela tiden. Johan Gustafsson kommer vara Luleås förstamålvakt när det drar ihop sig och Luleå behöver inte oroa sig för sina målvakter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".