Helgen som varit

Luleå hade ju ett späckat NHL-schema i helgen som var. AIK borta på lördagen följt av Frölunda borta på söndagen. De två sista matcherna innan juluppehållet och de två sista matcherna på den fyra matchers långa bortaturnén.

AIK bört Luleås poängsvit genom att vara ofina nog med sin seger. 3-2 efter full tid i en match där Luleå till stora delar är det bättre laget. Men en dålig andra period (igen) och några individuella misstag gjorde att Luleå inte orkade kriga sig tillbaka från underläget 1-3 inför sista perioden. Närmare en reduceringen från Simon Hjalmarsson kom man inte. Trots att man förtjänade det.

Igår väntade sen Frölunda. En match som inte var lika bra från Luleås sida. Men förtjänade mer än en hedersam förlust i lördags så kanske det inte var mer än rätt att man fick lite bättre utdelning igår. På något vis hade Luleå 3-0 att gå på inför sista perioden. Efter tre snygga mål och klassavslut av Luleåspelarna och till viss del, tafatt försvarsspel av Frölunda. Dessutom gjorde Luleå en hyfsad andraperiod (inte igen) och vann faktisk andraperioden med 2-0 (otroligt!).

Men Luleås andraperiod kom i den tredje istället. man backade hem, slog sarg ut och bevakade ledningen. Det gick bra och såg säkert ut fram till Frölundas 1-3 reducering. Då blev det hönsgård. 2-3 kom på posten och sen är det bara för Luleå att tacka sin målvakt Johan Gustafsson, hans stolpar och högre makter för att det inte ringde ännu en gång.

Nu går man till julluov med åtta av tolv poäng intjänade på sin fyra matchers långa bortaturné. Klart godkänt.