Vad krävs nu då?

Det är ju inte så mycket snack om vad som komma skall nu i slutet på veckan. Men faktum är att Luleå ska spela kvartsfinal i ET. Hc Plzen väntar i Wien på fredag kväll och sen väntar semifinal på lördag ocg final på söndag. Vi får se hur långt Luleå tar sig.

HC plzen hänger i den tjeckiska ligan och ligger just nu trea i tabellen. Man har en del kända namn som Svoboda och Straka att se upp med för Luleås del.

Vad krävs för att gå långt i ET? Ingen aning faktiskt. Jag har för dålig koll på den tjeckiska ligan så jag vet inte hur Luleås chanser i kvartsfinalen ser ut men på förhand känns det ganska tufft. Men Luleå har ju å andra sidan en otrolig styrka och det är att hänga med i matcher som man är dåliga i.

Luleå kan ligga under med 0-2 och spela ruskigt dåligt för att efter tre perioder ha krigat till sig 2-2 och en förlängning. Kan det ske i Elitserien bör det kunna ske mot ett tjeckiskt lag också. Men känslan är ändå att Luleå måste spela riktigt bra för att ha chansen att gå vidare till semifinal.