Mysteriet med Olausson

1:38 min

Nu ska vi på allvar försöka luska ut vad det är angående ryktet kring Niklas Olausson. Har han haft en klausul och har han utnyttjat den?

När jag gjorde reportaget "Ur Olaussons ögon" så pratade vi en del om framtiden och allt däromkring. Han sa då att han trivdes riktit bra i Luleå Hockey och i staden. Det passade honom bra. Det var därför han förlängde kontraktet med två år.

Är det ett rakt kontrakt...?  
- Ja

...eller är det ett kontrakt med massa klausuler?
- (tystnad)...Nej nej, det är ett rakt.

Det är rakt?
- Det är rakt.

Det kan ju mycket väl vara så att det är rakt, och det är dessa rykten helt felaktiga. Men, det kan också vara så att det inte är rakt utan att det innehåller en klausul som gav Olausson rätten att säga upp det kommande året. Enligt Expressen har han gjort det. Enligt NSD så finns klausulen men det är oklart om han nyttjat den.

Vill man vara skeptisk så kan man ta Olaussons tystnad på kontraktsfrågan som att han snabbt tänker igenom om han ska svara som det är, att det finns en klausul, eller om han ska komma undan spekulationer genom att bara säga att det är rakt.

Jag vet inte vilket nu, när intervjun gjordes reflekterade jag inte en sekund över det hela utan tog det som att det var ett rakt två-årskontrakt. Inget konstigt med det.

Lägger in ljudet så får ni bedömma själva.