Nu väntar vi på pulvren

Ska vi ta oss en rejäl funderare kring Luleås lagbygge? Vi gör det.

Målvakter:
Både Johan Gustafsson och David Rautio har kontrakt och att det blir något annat än dessa två känns väldigt långt bort från verkligheten. Så denna post är klar.

Backar:
Luleå har åtta fullfjädrade backar på kontrakt. I stort sett samma som årets också. Den enda rockaden som gjorts är att Robin Jacobsson kommer in från Tingsryd och att Elias Fälth spelar i HV71 nästa år. Det pratas om att Dean Kukan ska få ett A-lagskontrakt. Vi får se. Men det vi kan säga är att det med största sannolikhet är klart med backsidan redan nu.

Forwards:
Luleå har 12 spelare på kontrakt. Lägg därtill att Cam Abbott snart kritar på och om han är frisk har man redan idag 13 forwards. Då finns det inte plats för många nya. Men det kan mycket väl vara så att Luleå vill låna ut lite spelare (Kim Karlsson, Jonas Berglund, Daniel Mannberg) och då finns det genast mer plats. Men jag vet inte hur man tänker.

Klart är dock att Hjalmarsson, Enterfeldt och Persson lämnar. In kommer Linus Persson, Jens Jakobs och Anton Hedman. Linus Persson ersätter Mattias Persson med råge. Anton Hedman och Jens Jakobs kan nog tillsammans ersätta Enterfeldt. Men efter Hjalmarsson är luckan ännu tom.

Dessutom så verkar det som att Harju inte blir kvar. Som jag ser det behöver Luleå värva in två forwards som håller hög klass. En som ersätter Hjalmarsson och en som ersätter Harju och den poängskörd vi förväntade oss (inte den som blev).

Jag tror det är lite så man tänker. Det kan bli någon mer ny som anländer, men jag räknar med att de två kommande namnen smäller lite mer.

***
Ser att att del menar att Luleå säkerligen har massor av pengar över om man släpper Harju och hans lön. Jag säger så här: Han presenterades på ett företag av en anledning och dessa pengar var avsedda för Harju och för ett år. Så dessa pengar ska man inte räkna allt för mycket med.