Hockeyn går mot slutet

Ja, det är lite trist men säsongen börjar lida mot sitt slut. Brynäs har kopplat en järnkrok om Skellefteås strupe och har 2-0 i matcher. Helt rättvist. Men jag tror inte vi ska ropa ut guldet till Gävle än. Kan Skellefteå vinna på lördag (ett måste) så åker man ner dagen efter för en ny match i Gävle med vind i seglen. Och man bevisade igår att man kan mycket väl ta en seger där även när stjärnorna inte presterar. Vips, och det är 2-2 i matcher. Men nyckelmatchen är imorgon till att börja med.

***
Träningsmatcherna avlöser varandra för Tre Kronor. I dubbelmötena med Ryssland var Daniel Gunnarsson, Sebastian Enterfeldt, Simon Hjalmarsson, Niklas Olausson och Johan Harju med. Till kommande möten med Schweiz är de tre sistnämnda kvar, de andra två är bortkopplade. Men ändå tre Luleåspelare tänker det flesta, när det i själva verket bara är en (Niklas Olausson). Det är bara att vänja sig.

Till dessa matcher ska även Linus Omark visa upp sig. Blir kul att se.

***
NHL-slutspelet är i full gång. Kollega David Zimmer går och muttrar över att Chicago drog nitlotten och förlorade första matchen mot Phoenix i slutspelet. Jag är ingen expert på NHL men jag hoppas att något "bya-lag" vinner. Typ Nashville eller Phoenix. Det skulle röra om lite.