Foto: Jonas Ekströmmer/Scanpix.

Helgens tankar

Brynäs hade idag kunnat vakna upp som hjältar och guldgossar. Det gör man inte. Liket Skellefteå vann när man absolut behövde det och finalen lever vidare. För alla som gillar hockey var det kul att se att Skellefteå kunde gripa det sista halmstrået. Det innebär att vi minst får se en till match med hög klass.

Men marginalerna är små. Hade Silfverberg satt straffen hade han idag vaknat upp som en hjälte för all Brynästid framöver. Men stolpen stoppade honom. Tänk om Skellefteå skulle vända och vinna allt. Hur kommer man minnas Slifverberg då? Naturligtvis för hans enorma hockeykunnande, men långt där bak skulle det ligga och gnaga - "Det var ju han som missade den där straffen".

Men, vinner Brynäs så är det glömt. Vad tror vi? Jag tror Skellefteå vinner klart imorgon, sen tar Brynäs hem en tät match i Gävle på torsdag. 4-2 i matcher således.

***
Medans finalen rullar vidare, ska Luleå jogga och lyfta skrot. Idag börjar nämligen försäsongen. Skilda världar är bara förnamnet.

***
Som jag förstått det är Kempe närmare både Modo och Rögle än vad han är Luleå. Men NHL-förhoppningen finns också.

***
Skulle Niclas Wallin tvingas sluta som Kuriren skrev i helgen så är det inget annat än tragiskt. En spelare ska få sluta när han vill, inte måste. Vilket beslut Wallin än tar så är han värd all respekt och beröm han kan få för sin karriär. Beslutet lär komma ganska snart. Det finns nog ingen mer än Wallin som vill spela en säsong på 100 procent, så känner han att han inte kan det från dag ett, då slutar han. Sån självinsikt och karaktär har han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista