Brendan Shanahan. Foto: Darren Calabrese/AP.

Händer det något?

Ser att Kamil Piros har bjudits ut till samtliga lag i Elitserien. Han vill stanna och spela i Sverige eftersom han trivs bra här. Luleå har hört sig för, men det verkar mest vara en intressekoll. Har svårt att se att Luleå skulle hugga på honom. Han är lite till åren och har inte arbetsfrenesi som största egenskap.

Piros är en spelare med fina handleder, men jag tror inte det räcker för att Luleå ska kunna lägga ut stora slantar på honom, som han nog anser sig vara värd.

***
Igår gick ryktena heta om att Luleå förberedde för en presskonferens som i så fall skulle ske idag. När jag kollade runt lite fick jag inga raka svar på om det skulle bli så och vad det då skulle kunna handla om. Vissa teorier finns, men än så länge har inget meddelande om någon PK kommit så det kanske bara var lite ringar i grumligt vatten.

***
Skellefteå fortsätter att hänga sig fast i livlinan i finalserien mot Brynäs. 3-2 till Gävle-laget i matchserien och imorgon tror jag man stänger hela butiken. Att Skellefteå vann igår var ganska väntat och det var dessutom fullt rättvist. Men imorgon tror jag Brynäs sätter allt på ett kort och lyckas. Men, skulle Skellefteå lyckas att knipa en match till och få till en sjunde och helt avgörande match i Skellefteå. Ja, då borde Brynäs vara rejält skakiga.

På tal om dessa lag: Varför går Joakim Lindström (Skellefteå) och Daniel Widing (Brynäs) bara på och gafflar och puttas med spelare som är mindre, och över båskanterna då man inte kan bli "utmanad"? Fegt.  

***
I NHL så pågår slutspelet för fullt och det delas ut en hel del hårda, tuffa och fula tacklingar. En del har lett till att Shanahan som delar ut straffen fått agera och han får nu en del kritik på andra sidan Atlanten. Dels för att inte vara konsekvent. Kan vara en tankeställare för alla som gnäller på disciplinnämnden i Sverige och gapar om att man vill ha en egen Shanahan.

***
Luleås vädergudar verkar vägra inse att hockeysäsongen är över. Snön fullkomligen vräker ner.

Mer om P4 Norrbottens hockeyblogg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".