Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX.

Linus Klasen

Luleå är rejält på hugget på Linus Klasen. Jag har under gårdagen kollat runt en hel del och har, precis som Kuriren idag skriver och som Mrmadhawk skrev för någon vecka sedan, fått samma intresse-indikationer. Luleå är seriöst intresserade att ta in Linus Klasen i laget.

– Det ryktades ju om Linköping men det var egentligen nej från båda parter ganska snabbt. LHC var väl inte så sugna och för Klasen gällde ett annat Elitserielag om det blir så att han ska lämna Malmö, säger en källa med god insyn i Linköping.

Vilket?
– Som jag förstått det har det hela tiden rört sig om Luleå.

Så Luleå är seriöst intresserade?
– Ja, det har dom varit länge.

Nu är väl inte saken så enkel. Alla vet vi om hur turbulensen i Malmö är och det finns ett kontrakt med Malmö som Klasen har till en skyhög lön. Hur alla såna detaljer ser ut och eventuellt skulle lösas har jag ingen aning om.

Men att Luleå verkligen är sugna på Klasen är det ingen tvekan om.

Edit:
Varken "Osten" eller Klasen har gått att nå och Thor Stöckel ville inte uttala sig i frågan. 
– Allt sånt går genom "Osten".

Vad jag tycker om det?
Jag väntar med att tycka något tills vi ser om det blir något av det hela.

***
Cam Abbott klar för två nya år. Det roliga med det är att Luleås klubbledning inte har någon uppfattning i frågan, trots att spelaren ifråga är i kalasstämning och pratar på för vidare spel.

– Vi kan varken bekräfta eller dementera dessa uppgifter, sa man tidigare idag till nyhetsredaktionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista