En skadad Cam Abbott. Ett minne blott förhoppningsvis. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Cam Abbott bekräftad och klar

Kanadensaren har skrivit nytt kontrakt med Luleå hockey, på två år, och kommer att finnas på isen i höst.

– Jag är jätteglad över att jag får chansen att komma tillbaka och spela för Luleå Hockey igen. Den förra säsongen har varit den tyngsta perioden i mitt liv. Därför ser jag nu fram emot att komma tillbaka och visa för mina lagkompisar, föreningen och framför allt alla som hejar på Luleå Hockey att jag fortfarande har min bästa hockey framför mig, säger Abbott i ett pressmeddelande.

Luleå Hockeys vice klubbdirektör Thor Stöckel om det nya kontraktet med den kanadensiska forwarden.

– Vi är väldigt glada både för Cams och vår egen skull att han kommer kunna spela hockey igen. En frisk Cam Abbott är en stor tillgång med sin inställning, målfarlighet och det klockrena samspel som han tidigare visat tillsammans med tvillingbrorsan Chris.

Cams tvillingbror Chris skrev ett nytt kontrakt med Luleå tidigare i vår, även det på två år.

***
Det var ju en trevlig nyhet för Luleå Hockey. Cam Abbott är en riktigt bra spelare när han är fullt frisk och det kommer han vara. Jag är ganska säker på att Luleå aldrig skulle chansa på en sådan grej, Varken för klubbens egna skull eller för Abbotts hälsas skull.

En liten rolig detalj i pressmeddelandet, där Thor Stöckel säger följande.
– I och med att Cam aldrig spelade med oss förra säsongen så ser vi honom nästan som ett riktigt fint nyförvärv för de kommande två säsongerna.

Är det månne så att Luleå ser detta som en av de två-tre kvalitetsspelarna? 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista