Tomas Surovy.

En månad kvar...

Till vadå kan man undra? Jo då går deadline ut för NHL-lagen att plocka på sig de spelare man vill ha och det kan göra att det icke önskvärda spelarna som går och hoppas på NHL-kontrakt finns tillgängliga för andra lag runtom i världen. Som lag i Ryssland, Schweiz, Tyskland, Finland och Sverige.

Till exempel Luleå.

Om det är tills dess vi får vänta med att Luleå smäller in något nyförvärv vet jag inte men det kan ju verka rimligt med tanke på den dignitet man vill ha på spelaren ifråga.

Jag tänkte en tanke tidigare i morse. Borde inte Luleå dra en ny chansning på Tomas Surovy? Han har bevisligen hockeykunnande i kroppen. Det har han visat i AHL och NHL, han har visat det i Luleå tidigare och stundtals även i KHL och det slovakiska landslaget. Killen kan.

Efter att ha haft ett par mediokra säsonger kanske även han inser att han måste hitta tillbaka till sina grunder och det gör många som bäst genom att gå tillbaka till det ställe där man faktiskt lyckats.

För Surovys del - Luleå.

Jag tror det skulle kunna bli bra. Om Luleå är beredda på att ge han en ordentlig chans och om Surovy är beredd att jobba sina anklar blåa för att nå tillbaka till den nivå han någonstans besitter.

Jag skulle vilja påstå, att om det skulle bli så, så skulle en kedja med Abbott - Abbott - Surovy inte vara helt ofarlig.

***
Fredrik Norrena till Växjö - i kassen verkar man vilja satsa på rutin i Småland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista