Andreas Thuresson. Foto: Scanpix

Andreas Thuresson?

Det har ju pratats ett tag om att Luleå är intresserat av Andreas Thuresson. Denna Malmö-fostrade hockeypåg som kämpat på i AHL utan att riktigt lyckats så pass bra att han har spelat till sig en ordentlig NHL-plats.

Nu pratas det om att Thuresson börjar bli lite sugen på att vända hem till Sverige för att köra på ordentligt i Elitserien. Visa vad han kan och på så vis styra kosan framöver tillbaka till den stora ligan.

Malmö lirar ju i Allsvenskan och är på ruinens brant så det kan vi nog avskriva. Det handlar om Elitserien om Thuresson ska spela i Sverige.

- Brynäs har varit jätteintresserade hela tiden och jag var nästan på väg dit i vintras, men det är samtidigt flera elitserielag som har hört av sig, både till mig och min agent. Och det är jättekul och även motiverande att många lag har varit intresserade, säger Thuresson till hockeyligans webb.

Thuresson säger också att AHL inte är aktuellt. Det är NHL som gäller, annars blir det spel i Europa.

Så, av dessa flera lag som är intresserade, är Luleå ett av dessa? Det tror jag absolut. Har man en chans då? Möjligen.

Tydligen så är Brynäs det spår som känns hetast och det är klart att ett regerande mästarlag är intressant. Dessutom ligger Gävle geografiskt bra. Nära till det mesta.

Men Luleå har ju sitt trumfkort i "Osten" som i så många andra fall. "Osten" är ju gammal Malmötränare och har ett gott öga till Thuresson, om dessa känslor är ömsesidiga tillbaka vet jag inte, men om så är fallet, kan nog Luleå vara intressant för Thuresson.

Luleå är ju numer också ett topplag.

Dessutom har ju Luleå öppet sagt att pengar finns, så då kanske man även kan locka med en rejäl bunt till Thuressons ficka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista