Foto: Foto: Claudio Bresciani / Scanpix.

Sommartorka

Elaka tungor brukar ju säga att det är roligare att se målarfärg torka än att se Luleå Hockey spela hockey. Det är naturligtvis inte sant. Däremot är denna stilla silly inte mycket roligare än att följa just en bunke färg gå från blöt till torr.

Det händer inte mycket. Förutom att VM spelas. Men med fokus Elitserien så är det tunt på nyheter.

Jonas Almtorp lämnar Djurgården för Linköping. En lite halvkonstig värvning och Almtorp är därmed tillsammans med Yared Hagos Elitseriens mest beflyttade spelare. Linköping blir hans sjätte klubb i den svenska högstaligan.

***
Enligt NSD blir det inget med Thuresson. Mycket möjligt. Jag lade bara fram en teori igår. Men den kanske inte stämmer. Vi får se. Men jag poängterar att jag menade Andreas Thuresson och ingen annan.

***
Frågan om klubbmärket går vidare och även om den är intressant i sig så är det lite trist att det är en sådan grej som ska stå för den stora uppmärksamheten under Luleås "silly-season". Det känns som att det inte gynnar någon speciellt optimalt.

Men: Debatten som har blossat upp kring denna fråga är så stor nu att det faktiskt kan ha effekt. Jag tror inte Luleåfans har varit så här nära att faktiskt få till en ändring inom Luleå Hockey, som man faktiskt är nu. Och det är väldigt intressant, spännande, anmärkningsvärt och demokratiskt härligt.

***
Branko Radivojevic tog på egen hand Slovakien till kvartsfinal mot Kanada. Jag bara säger det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".