En björn som sover... Foto: DAvid Zimmer

Den stora björnen

Mycket handlar om björnar i dessa dagar. Den stora ryska björnen rev alla sina byten sönder och samman i Hockey-Vm och tog ett av de mest överlägsna gulden i mannaminne. Det var längesedan ett lag var så överlägset alla andra. Man kom, håvade in tio raka segrar utan att snacka om det och åkte hem med guldet. Fullt rättvist även om det på sitt sätt var lite trist.

***
Nu är Hockey-VM över och då kan vi koncentrera oss på de stora kanonerna. När kommer pulvren till Luleå och andra diverse lag. Någon Linus Klasen blev det inte i fredags i alla fall.

***
Den 7:e Juni är det dags för Luleås årsmöte. Kanske presenteras någon ny stark björn då? Annars kommer det mest att handla om björnen på tröjan. Att vara eller icke vara? Eller att ändras ännu en gång? Kommer bli kul att både se och höra utfallet av det hela när mötet är avklarat.

Jag tror på en kompromisslösning. Den gamla björnen tas tillbaka och blir huvudmärket på tröjan, men vid speciella tillfällen kommer "Stålmannen" att göra entré som i något derby och vid en mellandagsmatch.

Det är väl något i den stilen som herr Jidström också har tänkt när han pratat med NSD. Det verkar dock som den nya björnen bara blev ett år gammal. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".