Här inne pågår silly season. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Cirkus silly!

VM hann knappt ta slut innan den första snurren på cirkusen silly season drog igång igen. Robert Rosén är nu klar och presenterad för Växjö. Han lämnar AIK för ett kontrakt på fem år med Växjö. Familjeskäl är den stora anledningen om vi ska tro alla uppgifter och Rosén själv.

AIK har dock fått fram den roliga klausulen att Rosén inte ska möta AIK de två första matcherna i Stockholm. Allt för säkerhetens skull kan jag tänka mig.

***
I samma stund som Växjö släppte denna nyhet valde AIK med att kontra in Esa Pirnes i truppen. En 35-åring som har sett sina bästa dagar men som säkerligen kan glänsa till lite då och då. Men de ersätter inte Roséns poängskörd på 60 pinnar.

***
Helsingborgs Dagblad skriver idag att Rögle är på jakt efter backen Martin Sevc som senast spelade i Färjestad. Hur det blir med den saken får vi se, men Rögle behöver som nykomling både stabilitet och rutin och det skulle man få i Sevc.

Likaså i Lee Goren som också är under nykomlingens lupp. Mrmadhawk skrev igår att intresset finns, men Skellefteå är huvudvalet för kanadensaren själv. Nu återstår det dock att se om Skellefteå väljer att behålla sin tuffing.

***
På Luleåfronten är det intet nytt. Vad vi vet i alla fall. När det gäller Klasen är det väldigt många berörda som "inte har tid just nu, ring lite senare" när det handlar om frågor på den biten. Vad det betyder står skrivet i stjärnorna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista